MADIMAK YEMEĞİ-SİVAS

Sivas'a özgü madımak yemeği ülkemizin diğer illeri tarafından pekte bilinmemekte, sivasta oldukça tüketilen bu yemek sivas halkının sıklıkla tükettikleri arasında yer almaktadır, bizde bu yemeği size duyuralım tanıtalım istedik,merak ederde yaparsınız diye altına birde tarifini not düşüyorum kesinlikle önerilir
Malzemeler:
  • 1 kilo madımak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet kuru kırmızı biber ( yada pul biber)
  • 250 gr kıyma
  • 1,5 çay bardağı kalın bulgur
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı çemen otu tozu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 3 diş sarımsak
  • Et suyu yada normal su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yapılışı:
    • Madımakları önce iyice yıkayın ve süzdürün. Daha sonra yaprakları saplarından ayırın.
    • Bitkinin gövde sapı yemeğe konmayacak sadece yaprakları konacak.
    • Dilerseniz baharat yerine pastırma, sucuk yada çemen kullana bilirsiniz. Ben hiç biri olmayınca çemen baharatı ve kimyon kattım
    • Soğanları yemeklik doğrayın ve tereyağında saydamlaşana kadar kavurun sarımsakları küçük küçük doğrayın ve kıymayla katın.
    • Salçasını ve baharatlarını da katıp Madımakları ekleyip kavurmaya devam edin. 
    • Madımaklar bir parça sönecekler ve söndükten sonra suyunu verin . Eşit hizada olacaklar.
    • Diğer bir yanda bulguru çok az kaynatın ve süzün.
    • Madımaklar 10 dakika piştikten sonra bulguru katın. Arada karıştırın ve bulgur ve madımaklar yumuşayınca altını kapatın. 
    • Yoğurt ile birlikte servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar

Popüler Yayınlar